Yönetim Panelli Websitesi Yaptırmak

Yönetim Panelli Websitesi Yaptırmak

Günümüz de dinamik web sitesi olarak adlandırılan web sitelerinde, internete bağlı bulunulan her yerde kullanıcı adı ve şifreyle giriş yapılarak web sitesi içeriklerine müdahale edilebilmesi sistemi, yönetim panelini ifade eder. Admin paneli olarak da bilinir. Gerçek adı CMS'tir, Control Manager System'den gelmektedir.

Günümüzdeki duyarlı web tasarım ajansları geliştirdikleri web sitesi projelerinde kendilerine ait bir yönetim paneli sistemi kullanırlar. Bu yönetim panelinin yapısı; mevcut müşteri ihtiyaçlarına ve taleplerine, web tasarım firmalarının web sitesi satış-pazarlama fonksiyonlarına, rekabet durum ve farklılık yaratma isteğine göre değişebilmektedir.

Modern yönetim panellerinde; web sitesinin tüm yazıları, slider resimleri, banner resimleri, yüklenebilir dosyalar, videolar vb. içerikler güncellenebilmektedir. Ayrıca modern yönetim panelleri arama motoru optimizasyonu için gerekli Title, Keywords, Description kriterlerini de içinde barındırırlar. Bu yönetim panelleri; basit, anlaşılır ve kolayca yönetilebilir yapıdadır. Web tasarım, teknik bilgi ve kod bilmenize gerek yok. Bir kere eğitimini aldıktan sonra web sitesi uzmanına ihtiyaç duymadan dilediğiniz gibi sitenizi yenileyebilirsiniz.

İnternet'te müşterisinin, önemli arama motorlarında (google,yandex,yaani vb.) başarılı olmasını isteyen web tasarım firmaları, geliştirdikleri web sitesi projesi yönetim panellerinde aşağıdaki özellikleri bulundurmak zorundadırlar.

Daha önce yayınlamış olduğumuz modern websiteleri nasıl olmalı ? makalemize göz atmak için tıklayınız.

Yönetim Panelindeki Olması Gereken Özellikler Nelerdir ?

Profesyonel Seo normlarını içinde barındırmalı. Title, Keywords, Description yapısı olmalı.
• Kategori ekleme, çıkarma. Alt kategori oluşturma özellikleri bulunmalı.
• Sosyal medya linkleri, iletişim bilgileri manuel olarak girilebilmeli.
• Google analitik kodu, harita kodları vb. scriptler manuel olarak girilebilmeli.
• İnteraktif formlar, e-bülten, gelen-giden mesajlar ve dil yönetim modülü olmalı.
• İçerik editörü modern ve tüm özellikleri aktif olmalı. Resim, yazı, dosya vb. dosyalar yüklenebilmeli.

Website hızının önemini de unutmamak gerekir, 2020 seo trendleri yazımızda da bahsettiğimiz üzere website hızı oldukça önemli hale gelmiştir. Google son güncellemesi olan panda ile bunu daha net bir şekilde belirtmiştir. Sıralamalarda ki önemini vurgulamıştır.

Website hızının önemi makalemizi incelemek için TIKLAYINIZ.

DİĞER BLOG / DUYURU